ReBottle | Alternatieven voor wegwerp bekers

Retap kerst

Zee zonder vis!?

De oceanen worden telkens meer vervuild met plastic. Niet gek, het is nou eenmaal spotgoedkoop te produceren, geen wonder dat het zo veel wordt gebruikt. Maar eenmaal geproduceerd. Vergaat het nóóit meer! In de komende 10 jaar zal de productie van plastic met 40% toenemen. Als we niets tegen de plasticsoep ondernemen, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis.

Na stil te hebben gestaan bij de gedachten hoeveel plastic er terecht komt in de oceanen hebben Thymen en Lars twee jonge ondernemers besloten om in actie te komen. Ze hebben ReBottle op gericht met de missie “plastic wegwerpflessen moeten de wereld uit”.

ReBottle gaat dit bereiken door Retap glazen waterflessen. Heel goed voor het milieu omdat geen plastic wegwerpflessen meer gebruikt hoeven te worden. Een gemiddelde gebruiker zorgt ervoor dat 200 plastic wegwerpflesjes per jaar niet meer gemaakt hoeven te worden. Dit alleen al zorgt voor 5 kilo minder plastic in de oceanen per jaar.


Ik hoor jullie al denken. Glas? Valt dat niet zomaar kapot? De waterflessen zijn gemaakt van laboratorium glas. Dit is heel sterk glas. ReBottle is zo zeker van de kwaliteit van de glazen waterflessen dat ze zelfs een levenslange garantie aanbieden.

Wil jij ook het verschil maken voor een beter milieu? Wissel mee met ReBottle!