ReBottle | Alternatieven voor wegwerp bekers

Plastic waste

Over 35 jaar is de berg plastic nog VIER keer zo groot!

Als er niks gebeurd aan het enorme verbruik van plastic, dan zal de berg aan plastic over 35 jaar vier keer groter zijn dan hij op dit moment al is. Het grote probleem van dit afval is dan ook dat het een ongecontroleerde verspreiding heeft in het milieu. Van de berg afval die gecontroleerd binnen komt, de stort, zorgt ook voor een probleem. Van dit afval moet er bepaald worden of het ofwel verbrand of gerecycled wordt. Deze twee opties zijn het mist slecht voor het milieu. Recyclen is de beste optie van de twee, maar dit kost erg veel tijd en geld. Verbranden is relatief goedkoop, maar deze vorm van ‘opruimen’ zorgt voor enorm veel CO2 uitstoot.

Ondanks de wet in Nederland die voorschrijft dat alle gemeentes plastic moeten scheiden, gaat er tijdens dit proces alsnog 20% herbruikbaar plastic verloren. Om ook dit plastic te kunnen hergebruiken moeten gemeentes het scheiden van plastic nog ver perfectioneren.

Maar je kan ook zelf gemakkelijk impact hebben op de uitstoot van CO2. Als je bijvoorbeeld al slechts tweederde van je huishoudelijk afval recycles zorgt dit al voor een CO2-reductie van vier procent. Ook het gebruiken van een herbruikbare fles zorgt dat je makkelijk beter zorgt voor mens en milieu. Je zorgt er niet alleen voor dat je meer water drinkt, maar op jaarbasis bespaar je ook nog eens je CO2 uitstoot met 30KG!

Wil jij ook het verschil maken voor een beter milieu? Wissel mee met ReBottle!